Cei mai mulți dintre copii au jucării cumpărate cu drag de părinți. Le îndrăgesc, se joacă cu ele dar, pe măsură ce cresc, le uită și acestea încep să aglomereze inutil încăperile. Se întâmplă însă ca jucăriile să poată face fericiți, din nou, alți copii.

 Federația Caritas, în parteneriat cu Ambasada și Reciproc Cafe, organizează,  până în 9 noiembrie o campanie de colectare de jocuri, jucării și rechizite școlare. De toate cele donate vor avea parte copiii găzduiți de adăpostul fundației pentru victimele violenței domestice.

 Din 2003, în județul Timiș funcționează un adăpost pentru victimele violenței domestice, dezvoltat de Federația Caritas. Capacitatea adăpostului este de 12 locuri, victimele violenței domestice putând fi găzduite aici pentru o perioadă de până la 60 de zile. Anual, în adăpost își găsesc protecția zeci de femei, adesea însoțite de copiii lor. Acest loc oferă o nouă șansă la o viață demnă, trăită în siguranță emoțională și fizică.

 „În adăpost sunt amenajate spații de joacă, unde copiii pot uita de griji și își pot face prieteni noi. Adesea, cei mai buni prieteni devin jucăriile, care îi însoțesc și la plecarea din adăpost, alteori jucăriile se deteriorează, reducându-se treptat disponibilul nostru de jucării” , consideră Camelia Labadi, responsabiliul Adăpostului pentru victimele violenței domestice.

 Jucăriile donate se adună în cele două locații partenere, conform programului de funcționare al acestora.

Articolul precedentAccident în Timiș. Un bărbat a fost lovit de tren
Articolul următorCandele aprinse în Piața Victoriei în memoria victimelor de la Colectiv