Administrația timișoreană a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a Pasarelei Gelu-Crizantemelor, care face legătura între cartierele Iosefin și Dâmbovița.

Potrivit municipalității, la pasarela din zona Iosefin se vor face atât lucrări de consolidare a structurii și extinderea pe laterală, cât și conectarea podului cu pistele de bicicletă existente.

“Începem un proiect important pentru timișorenii care locuiesc în Iosefin și Dâmbovița: pasarela Gelu devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi. Pista de biciclete de pe pasarelă va fi conectată cu pistele de pe malul Begăi și va fi accesibilă pentru toată lumea. Adică, nici părinții cu cărucioare, nici bicicliștii și nici persoanele în scaun cu rotile nu vor mai depune eforturi să ajungă pe pasarelă. Acea imagine cu oameni cărând biciclete sau cărucioare va dispărea”, spune Timișoarei, Dominic Fritz.

În urma reabilitării, podul va avea piste de biciclete, zonă verde și spațiu pentru deplasarea pietonilor și va fi iluminat arhitectural și pietonal.
Pasarela a fost construită în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri. Pasarela este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 6 luni, iar contractul are o valoare de 12.175.077,13 lei (TVA inclus), fonduri de la bugetul local.

Articolul precedentSite-ul CFR Călători şi aplicaţia de cumpărare a biletelor nu funcţionează
Articolul următorSănătatea la control. Doctor Mihai Dobra: Stresul, dușmanul tăcut al sănătății