Imagine cu spitalul de copii "Louis Turcanu" din Timisoara, miercuri, 15 octombrie 2014. O noua linie de livrare a alimentelor pentru copiii internati in spitalul "Louis Turcanu" din Timisoara a fost deschisa, miercuri, intr-o forma modernizata. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Louis Țurcanu din Timișoara va primi noi echipamente cu ajutorul cărora micuții internați aici vor fi tratați mai eficient. 12 aparate de ultimă generație vor fi achiziționate din bani veniți de la Uniunea Europeană.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu și directorul ADR 5 Vest Sorin Maxim au semnat marți contractul de finanțare pentru aparatele de ultimă generație. Cu banii europeni urmează să fie cumpărate un videolaringoscop – sistem complet, pentru intubații dificile, o măsuță de resuscitare pentru nou-născuți, un ventilator neonatal, un RMN, un aparat mobil de radiologie, un pulsoximetru, analizoare markeri inflamatori, biochimie și sediment urinar, un monitor portabil de respirație, un cărucior și o măsuță mobilă pentru medicamente.

Ne bucurăm că mai adăugăm ceva la infrastructura pentru sănătate, domeniu care ne interesează în mod special. Am adăugat sume importante de la bugetul local și avem sume importante și pe fonduri europene și pe POR și pe cele de cooperare transfrontalieră„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pe bani europeni se finanțează doar zona de ambulatoriu, nu zona de exterior. Cred că această zonă de prim contact cu cetățeanul este cea mai importantă. Aparatura modernă și tehnologia ce vor fi luate vor ajuta foarte mult procesul medical„, a declarat Sorin Maxim, director ADR Vest.

Valoarea totală a investiției este de 6.818.454,74 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 6.672.295,44 lei.

Sursa foto: mediafax.ro

Articolul precedentOperație de prelevare de organe, la Timișoara
Articolul următorCrimă în Gara de Nord din Timișoara