Favorite să joace pentru trofeul Superligii, Timișoara Saracens și CSM București se vor mulțumi în acest sezon să se bată doar pentru locul 3.

La o lună de la ultima întâlnire în Superligă, Timișoara Saracens și CSM București dau piept în finala mică a campionatului, de această dată pe un teren neutru, la Bârlad.

Timișoara Saracens are în continuare probleme de lot înaintea întâlnirii de la Bârlad. Fercu, Simionescu, Conache sau Stewart sunt doar câteva dintre absențele formației conduse de Sosene Anesi în finala mică. Timișorenii vor revanșa pentru finala de Cupă pierdută în fața CSM-ului.

Ne pare rău că am ajuns în situația să ne luptăm pentru locul 3. Ne-am dorit foarte mult să jucăm cu titlul pe masă, dar în cele din urmă așa s-a scris istoria. Am greșit mult în semifinala cu Baia Mare, dar trebuie să învățăm din greșeli. Toți suntem în aceeași oala, știm unde am greșit și regretăm. Acum nu ne rămâne decât să terminăm sezonul cu capul sus și să încercăm să venim înapoi cu medaliile de bronz”, a spus Sosene Anesi, antrenorul Timișoara Saracens.

Căpitanul timișorenilor Eugen Căpățână a ținut să le mulțumească fanilor și speră la medalia de bronz.

Noi suntem vinovați, dar tot noi trebuie să ne ridicăm și să mergem mai departe. Suntem dezamăgiți că am ieșit din lupta pentru titlu, dar trebuie să arătăm caracter pentru mai departe. Sâmbătă avem un meci greu pe care sperăm să-l ducem cu bine la bun sfârșit. Le mulțumim tuturor celor care au fost lângă noi sperăm să facem și în continuare lucruri bune împreună”, a spus căpitanul echipei timișorene, Eugen Căpățână.

De cealaltă parte, CSM București a pierdut surprinzator semifinala în fața Stelei, cu 22-15, după ce cu o săptămână înainte trecuse mult mai clar decât o arată scorul de roș-albaștri, 28-12. Și formația din capitală are probleme de lot. În duelul cu timișorenii nu vor evolua din cauza accidentărilor Alexandru Oancea, Marian Drenceanu, Florin Bărdașu, Jarrid Els și Hinckley Vaovasa.

Ținând cont de faptul că este o finală, va fi un meci strâns în care se poate întâmpla orice. Chiar dacă nici una dintre echipe nu și-a dorit să joace finala mică, considerăm că este deschis oricărui rezultat și suntem convinși că vom oferi publicului un meci frumos, chiar dacă nu ne vom putea baza pe o parte din jucătorii importanți„, au transmis reprezentanții CSM Olimpia București.

În sezonul regular al Superligii de rugby, cele două echipe și-au împărțit victoriile. Bănățenii au câștigat cu 19-16 meciul de acasă, în timp ce în capitală s-a impus CSM-ul cu 21-16.

Duelul dintre Timișoara Saracens și CSM Olimpia București este programat sâmbătă, de la ora 11.

Articolul precedentCopii răniți după un accident de mașină în apropiere de Timișoara
Articolul următorSpectacol făcut de Harlem Globetrotters la Timișoara. Magicienii baschetului au încântat publicul din sala Constantin Jude. Foto