Duminică dimineață, pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara, s-a jucat meciulk din etapa a III-a a Ligii a 2-a, între AS Politehnica Timișoara și Fotbal Club Buzău. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce timișorenii au deschis scorul în minutul 4, buzoienii reușind să restabilească egalitatea în minutul 69.

Poli Timișoara și FC Buzău au oferit unul dintre cele mai bune meciuri din etapa a III-a a Ligii a 2-a. Aproximativ 1.000 de spectatori au venit să o susțină pe Poli la acest meci, care a început excelent partida. Entuziasmul din jocul formației lui Dorin Toma a fost concretizat rapid pe tabela de marcaj, timișorenii deschiznd scorul în minutul 4, după un contraatac în mare viteză. Doru Andrei a pasat din dreapta, pe jos, pentru Daniel Benzar, care l-a învins pe portarul Stoian cu un șut pe jos din interiorul careului. Anterior, FC Buzău ratează o ocazie bună prin Neacșu.

Ignea a fost aproape să marcheze din corner în minutul 21, iar Benzar a tras pe lângă poartă din câțiva metri în minutul 35, după o pasă a lui Ursu, pe culoar. În finalul primei reprize buzoienii au avut două oportunități de a egala. În minutul 44 Adrian Chică-Roșă a șutat din afara careului, lateral dreapta, dar șutul său s-a dus în plasa laterală a porții lui gazdelor. În minutul 45+2 Ghinga a reluat cu capul după un corner, dar Păduraru a reținut fără probleme și scorul la pauză a rămas 1-0 pentru Politehnica. 

FC Buzău a venit mai montată de la cabine, iar Poli Timișoara a ieșit de parcă ar fi vrut să conserve rezultatul de pe tabelă până la final. În minutul 69 FC Buzău a reușit să restabilească egalitatea, Adrian Chică-Roșă punctând pentru 1-1. Atacantul oaspeților a trecut ușor de Mera, a intrat în careu, încearcă să pasese pentru un coechipier, dar balonul a fost blocat de Scutaru, însă mingea a ricoșat tot la Chică-Roșă, care a șutat din 6 metri, lateral stânga, la colțul lung, 1-1. 

Bîrnoi putea înscrie în minutul 82, dar reluarea sa din interiorul careului a fost respinsă de Stoian. Minutul 89 a adus eliminarea buzoianului Zamfir pentru al doilea cartonaş galben (fault dur la Pamfile), la doar câteva minute de la primul avertisment văzut. Minutul al doilea al prelungirilor putea fi şi el decisiv, dar acelaşi Bîrnoi a fost blocat în careu după un contraatac şi din păcate nu am mai putut răsplăti încurajările permanente ale galeriei.

Politehnica: Păduraru – Sofran, Scutaru (81, Bocşan), Mera, Oanea (71, Pamfile) – Ignea, Lazăr – D. Andrei, Benzar, Ursu (71, Bîrnoi) – Axente (63, Haţegan). Antrenor: Dorin Toma.

FC Buzău: Stoian – Zamfir, Wiktorski, Ghinga (cpt.), C. Toma (46, Oltean) – Gaitan, A. Lopez (63, Cîrstocea) – Ciobanu (84, Vîrtej), Ekollo, Neacşu (46, Andronic) – Chică-Roşă (78, Munteanu).  Antrenor: Cristian Pustai.

După trei etape FC Buzău are un singur punct, iar Politehnica Timișoara a adunat 4 puncte. 

foto: facebook.com/sspolitimisoara
Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCoVid-19, 15 august: 323 cazuri noi, 6 decese, 112 pacienți internați în ATI
Articolul următorStrategie în alb și negru