Pregătirile pentru Festivalul Artelor Timişorene  au intrat în linie dreaptă. În acest an, momentele coregrafice se vor desfăşura în Piaţa Unirii, teatrul în Piaţa Sfântul Gheorghe, artele vizuale în Piaţa Libertăţii, iar instituţiile muzicale se vor prezenta publicului larg în Piaţa Victoriei, care va găzdui şi Concursul de interpretare şi creaţie ,,Bega Music Festival’’.

Festivalul Artelor Timişorene din acest an are ca tematică ”Timişoara la 100 de ani”. Peste 20 de şcoli şi trupe coregrafice vor derula un amplu proiect intitulat “ 100 de ani în paşi de dans”, ce debutează chiar în 3 iunie.

Va fi lansat un concurs de caricatură, sub îndrumarea  maestrului Ştefan Popa Popas, care va realiza pe întreaga durata a festivalului caricaturi şi portrete în mod gratuit, proiectul fiind finanţat de Primăria Timişoara. Asociaţia ,,Romul Ladea’’ va realiza o pictură colectivă  de mari dimensiuni.

,,Seara chitarelor” este o altă premieră pentru Festivalul Artelor, ce se va derula joi, 6 iunie, în Piaţa Sfântul Gheorghe, când sunt invitaţi toţi timişorenii ce doresc să cânte cu chitara. Amfitrioni vor fi Ilie Stepan şi Horia Crisovan.

În ceea ce priveşte,,Bega Music Festival” va fi o participare masivă: 41 de piese înscrise la secţiunea de creaţie şi 34 de concurenţi la interpretare.

De menţionat faptul că la deschiderea festivalului, în data de 3 iunie, vor fi premiaţi câştigătorii Concursului de Artă Fotografică şi Producţie Video. “Timişoara la 100 de ani – obiective turistice”.

Articolul precedentÎntorși din drum de la frontieră
Articolul următorAccident cu o victimă în apropiere de Timișoara