După ce o zi întreagă au cântat pe străzile din Timișoara, interpreții stradali și-au luat intrumentele și au urcat pe scenă la prima ediție a festivalului dedicat lor, care a avut loc în Piața Libertății.

15 cântăreți stradali au venit să îi încante pe iubitorii de muzică din oraș. La prima ediție au urcat pe scena, artiști amatori care au cântat la țambal, acordeon, chitară, mandolină sau la fluier.

Cântăreții stradali au urcat pe scenă și au cântat împreuna, fiind aplaudati la scenă deschisă de timisorenii care și-au făcut drum prin Piața Libertății.

Oamenii aceștia nu s-au cunoscut între ei. Au cântat aici, pe stradă, au început să discute unii cu alții și acum îi văd cântând împreună. Deci sunt extrem de talentați. Să nu vă închipuiți că au făcut repetiții împreună sau că reprezintă o orchestră consacrată‘, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cel care a și creat acest festival.

Până la viitoarea ediție a Festivalului Cântăreților de stradă, artiștii vor reveni în locurile unde cântă de obicei, adică în cele trei piețe mari din zona centrală, sau pe strada Alba Iulia.

Articolul precedentClădire dintr-un complex de birouri, în flăcări, la Timișoara
Articolul următorDrumul spre Vest întrerupt de polițiștii de frontieră. Migranți capturați în Timiș