După ce zilele trecute scena politică timișeană era surprinsă de decizia, aparent inexplicabilă, a președintelui PSD Timiș de la acea oră, Călin Dobra, de a renunța la șefie, acum se petrec alte lucruri despre care social democrații preferă să nu intre în prea multe amănunte.

După ce Călin Dobra și-a dat demisia de la sefia județeană a partidului, el a publicat pe Facebook o postare din care se înțelegea că a făcut acest gest pentru a se dedica, încă de pe acum, pregătirii candidaturii sale pentru încă un mandat în fruntea CJ Timiș.

Președinte interimar al filialei a fost desemnat deputatul Alfred Simonis. După o întâlnire de partid acesta a declarant că social-democraţii timişeni şi-au exprimat sprijinul pentru Sorin Grindeanu dacă acesta va dori să candideze pentru vreo funcţie la viitorul Congres al partidului, dar a precizat că acesta doar a ascultat propunerile.

„Pe Sorin Grindeanu l-am invitat eu la o discuţie de final de an cu colegii din Timiş. A fost bucuros că l-am invitat, noi – bucuroşi că a venit. Nu s-a întâmplat mare lucru. A fost o discuţie în care l-am invitat dacă vrea să candideze. A fost de acord toată lumea că, dacă Sorin Grindeanu doreşte să candideze la vreo funcţie în Congresul Naţional al PSD, are tot sprijinul Filialei Timiş a PSD. În rest, au fost discuţii libere. Sorin Grindeanu doar a ascultat, nici nu a acceptat, nici nu a respins propunerea noastră, nici nu a hotărât dacă se reînscrie sau nu în partid, nu a menţionat dacă îşi doreşte sau nu să candideze. Este doar ceea ce ne dorim noi”, a afirmat Alfred Simonis.

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD în 2017, după ce a refuzat să-și depună mandatul de prim ministru, așa cum îi cereau liderii de atunci ai partidului.