Gradina Zoologică din Timișoara, chiar dacă este un loc intens frecventat mai ales de familiile cu copii, nu este tocmai cel mai frumos loc pentru petrecerea timpului liber.

Mai multe incidente care au avut loc, de-a lungul timpului, au umbrit reputația locului. La furtuna din 2017, o femeie a murit strivită de o creanga imensă desprinsă dintr-un copac. Cu ceva timp înainte, o zebră adusă la în gradină s-a stins, se povestea atunci, din cauza stresului cauzat de noul adăpost.

Un leu tânăr a fost salvat și transportat într-o rezervație, tocmai pentru că nu existau condiții corespunzătoare la Timișoara.

Acum, primarul Nicolae Robu a luat locul în colimator. Grădina Zoologică trebuie modernizată, eventual printr-un parteneriat public priva.

„Trebuie să punem la punct acea grădină, dar nu avem resursele investiţionale să susţinem toate nevoile oraşului. La Grădina Zoo s-ar impune o investiţie serioasă pentru a o transforma în ceea ce merită oraşul (…)Nu sunt mulţumit nici acum de cum merge treaba acolo, a spus primarul Nicolae Robu.

Grădina Zoologică din Timișoara a avut parte de lucrări ample de modernizare în 2007. Cum de atunci s-au facut doar reparații de strictă urgență, a rămas mult în urma unor locuri de acest gen, chiar și din apropierea Timișoarei, cum ar fi cele din Belgrad sau Szeged.

 

Articolul precedentBărbat dat în urmărire națională capturat în Timiș
Articolul următorTabere școlare mai primitoare în Timiș. Planul Consiliului Județean