Profesorii din tot județul Timiș protesteaza, joi. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul ca Ministerul Educației vrea sa reduca numarul orelor de educație fizica și sport, prin eliminarea lor de la clasele pregatitoare și I.

Astfel, toți profesorii din Timișoara și din județ sunt în greva japoneza joi, 14 februarie, și poarta banderole albe la braț.

Sunt aproximativ 200 de profesori afectați. Prin Legea Educației ei au dreptul și obligația sa predea educația fizica de la clasa 0 la clasa a XII-a. Prin acest proiect se scot 5 ore. Asta înseamna vreo 200 de cadre didactice care ar intra practic în șomaj, pentru ca nu au ce sa faca altceva. În plus, în mediul rural avem profesori care își completeaza catedra cu aceste ore. Nemaipredând ei, ar preda învațatoarele, care nu ar primi bani în plus la salarii. Statul face economie. Daca la noi în județ sunt 200, la nivel național este vorba de vreo 2000 de posturi pe care statul nu le mai platește și se face o economie serioara. Pe un an de zile înseamna sute de milioane de lei„, a declarat Virgil Popescu, liderul Sindicatului Liber din Învatamant din județul Timiș.

În acest moment, profesorii din județul Timiș sunt singurii din țara care au declansat greva japoneza.

Sursa foto: emaramures.ro

Articolul precedentOameni cu suflet mare. Polițiștii din Timișoara și-au dat sângele pentru bucuria unui copil
Articolul următor14 străini alungati din Timiș după o razie a polițiștilor. Descoperirea oamenilor legii