Timișorenii ale căror locuințe sunt încă racordate la sistemul centralizat de termoficare au rămas deja, în acest an, de două ori fără căldură în calorifer și apă caldă. Asta din cauza datoriilor pe care Colterm le are la furnizorul de gaz.

Pentru a nu se repeta situația în care Colterm ar fi în imposibilitate de a furniza căldură și apă caldă, mai ales acum, când iarna stă să înceapă, consilierii locali au votat un proiect prin care compania de termoficare va primi un împrumut din partea Trezoreriei, in valoare de peste 100 de milioane de lei. Banii sunt pentru plata facturilor de gaz și cîăbune.

„Prin OUG nr. 89/2018 şi Ordinul MFP nr. 3301/10.10.2018 se promovează unele reglementări pentru a se evita blocarea activităţii de furnizare a energiei termice în sezonul rece 2018-2019. Unităţile administrativ-teritoriale pot solicita contractarea de împrumuturi din venituri de privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei statului, în limita sumei de 450 milioane lei, pentru finanţarea unor cheltuieli curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece”, se arata in expunerea de motive a hotărârii de Consiliu Local.

Articolul precedentPeste 21.000 de cereri de înscrieri în Partidul Realitatea. Vă mulțumim!
Articolul următorFrigul a pus stăpânire pe vestul țării, când cresc temperaturile