Timișorenii care s-au săturat să folosească tramvaiul sau firobuzul pentru a ajunge dintr-o zonă în alta a orașului vor putea călători de săptămâna viitoare cu vaporașele. Transportul în comun cu cele șapte ambarcațiuni va începe de săptămâna viitoare la Timișoara.

De săptămâna viitoare vom începe transportul public cu vaporetto. Marți voi comunica detalii și orarul curselor. Vom începe cu 3 vaporașe și o sa ne adaptăm cererii. Vom studia la fiecare cursă fluxurile. Vom avea oameni care vor nota cați, unde urcă și unde merg. În funcție de aceste informații vom ajusta traseul, săptămâna viitoare”, a spus vineri primarul Nicolae Robu.

Cursele cu vaporașele vor fi contra cost deocamdata, însă planul primăriei este altul.

1 leu va costa biletul, dar vreau să dăm subvenție și leul acela, ca să nu ne mai încurcăm cu casiere și căutatul în buzunare după un leu. Aș vrea să subvenționăm. E nevoie de ședință de Consiliu Local. Proiectul e ambiguu, dar dacă ne permite, vrem sa subvenționăm totul”, a completat Nicolae Robu.

Deocamdată Societatea de Transport Public Timișoara nu are tipărite bilete cu prețul de 1 leu. Pentru fiecare cursă cu celelalte mijloace de transport în comun din oraș timișorenii plătesc un bilet de 2,5 lei. Biletele de 1 leu urmează să fie tipărite și vândute în vaporașe.

Vaporașele au inceput să circule pe Bega din 3 august, de Ziua Timișoarei, după ce reprezentanții Primăriei au primit toate avizele pentru a putea lansa vapoarele la apă. De atunci, timișorenii se pot plimba zilnic cu vaporașele, însă doar în regim de agrement, în zona centrală a orașului. Odată ce va începe transportul în comun pe apă, vaporașele vor opri în nouă stații, de-a lungul canalului Bega.

Vaporașele, 7 la număr, au fost achiziționate de Primăria Timișoara în cadrul proiectului european în urma căruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega. Ambarcațiunile au costat aproximativ 2 milioane de euro, bani proveniți de la bugetul local.

Articolul precedentZilele Culturii Maghiare: programul din acest weekend
Articolul următorHoț de biciclete scos din circuit la Timișoara