Informatica Timișoara s-a calificat în grupele din Main Round-ul UEFA Futsal Champions League. Campioana României la fotbal în sală a trecut fără probleme de grupa de calificare. Bănățenii au spulberat cu 9-2 campioana Turciei, Osmanlispor, si cu 6-0 pe cea a Gibraltarului, Lynx FC.

Cu 6 puncte din tot atâtea posibile Informatica s-a calificat în faza a doua a Ligii Campionilor, unde urmează să dea piept cu campioanele Letoniei, Germaniei si Poloniei. Formația timișoreana a fost repartizată în grupa a VII-a si se vor disputa în Olympic Sports Centre, din Riga

Gazda turneului va fi FK Nikars Riga, un club înființat în 2002 ce are în palmares nouă titluri de campioană a Letoniei. Lotul lui Nikars este format în mare parte din letoni, dar printre fotbaliști se află și trei brazilieni, iar antrenor este portughezul Orlando Francisco Alves Duarte. Letonii au participat și în ediția trecută a UEFA Futsal Cup și au terminat pe locul 4, cu 3 eșecuri, într-o grupa din care au mai făcut parte Sporting Lisabona, Ekonomac si Prodexim Khershon.

VFL 05 Hohenstein-Ernstthal este reprezentanta Germaniei și vine tot dintr-o grupa preliminara. Formația germană a încheiat pe primul loc cu 7 puncte seria, dupa ce a trecut cu 4-2 de FK Tirana, cu 12-0 de Belfast United, iar in ultimul meci din grupa a incheiat la egalitate, 3-3, cu grecii de la Doukas.

Rekord Bielsko Biala este campioana Poloniei și vine din grupa preliminara G, pe care a încheiat-o cu trei victorii din tot atâtea posibile. Polonezii au spulberat cu 10-1 pe Cardiff University, 11-2 pe Racing Luxemburg, iar în decisiv au trecut la limita, 2-1 de Varna City. Rekord a evoluat si in sezonul trecut din UEFA Futsal Cup, unde a trecut de faza grupelor din Main Round, insa acolo a incheiat pe locul 3, in spatele olandezilor de la Knoopunkt si al slovacilor de la Slov-Matic Bratislava.

Meciurile din grupa a 7-a din Main Round se vor desfășura la începutul lunii octombrie, la o data ce urmează să fie stabilită de UEFA, dupa următorul program.

VFL 05 Hohenstein-Ernstthal – Informatica Timișoara
FK Nikars – Informatica Timișoara
Informatica Timișoara – Rekord Bielsko Biala

Până la meciurile din UEFA Futsal Championship, Informatica Timișoara va începe partidele din prima liga de fotbal în sală. Bănățenii înfruntă în prima etapă formația Bucovina Vicov.

sursa foto: Informatica Timisoara

Articolul precedentDescoperire macabră într-un lac de lângă Timișoara
Articolul următorJudețul Timiș se află sub atenționare cod galben de vreme rea