Doi maghiari, doi austrieci, doi sârbi și doi bulgari intră într-un bar. Și fac un proiect european care le aduce aminte de tradițiile bunicilor – cu titlul „Someone from Home”.

Spectacolul de dans contemporan va avea premiera în vară, după o serie de repetiții la Linz, Sofia, Timișoara și Novi Sad. Cei opt dansatori din „Someone from Home” repetă în prezent la Timișoara și îi așteaptă pe toți curioșii la un workshop marți, 5 martie, de la 20:30 în Sala Studio a Teatrului Maghiar pentru a dansa împreună vals. Intrarea la workshop este gratuită.

Proiectul european este implementat de: Centrul Cultural Studențesc Novi Sad, Silk Fluegge Linz, Centrul Derida Dance Sofia şi Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara și este finanțat prin programul UE Europa Creativă. Coproducția internațională pornește de la tradiția culturală a șvabilor dunăreni, comunitate de care aparține coregrafa Silke Grabinger din Linz, dar adaugă un strop de folclor maghiar, sârbesc, bulgăresc, puțin dans contemporan, interacțiune cu publicul și muzică live cu elemente tradiționale.

Spectacolul va avea premiera în vară în toate cele patru orașe. Din partea Teatrului Maghiar în proiect participă Mátyás Zsolt Imre și Emese Simó. Pentru a prezenta viitorul spectacol celor interesați, dar și pentru a interacționa cu publicul, dansatorii îi invită la un vals pe curioși marți, 5 martie, de la 20:30 la workshopul numit „Take this Waltz”, accesibil tuturor celor îndrăgostiți de dans. Workshopul va fi condus de actorii din Timișoara care sunt implicați în proiect, atmosfera fiind informală.

Articolul precedentAtac al șacalilor într-o localitate din Timiș
Articolul următorSe întrerupe furnizarea apei în Moșnița