Polițiștii de frontieră din județul Timiș au descoperit 12 cetăţeni irakieni și sirieni, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunși în remorca unui TIR, încărcat cu materiale de construcţii. Automarfarul era condus de un cetăţean turc ce va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.00, polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în cadrul căreia au monitorizat un grup format din 12 persoane care, în localitatea Pişchia, a fost îmbarcat în compartimentul marfă al unui automarfar înmatriculat în Turcia.

După ce mijlocul de transport s-a pus în mişcare spre municipiul Arad, polițiștii de frontieră au intervenit, au oprit camionul și l-au condus la sediul ITPF Timișoara. Astfel, în urma controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre încărcătura mijlocului de transport, 12 de cetăţeni străini”, se arată în comunicat.

Automarfarul era condus de un cetățean turc, în vârstă de 47 ani și transporta conform documentelor de însoțire materiale de construcții, pe ruta Turcia – Germania, tranzit România.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni și sirieni, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, toţi fiind solicitanți de azil în România.

Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

La locul îmbarcării polițiștii de frontier au mai fost descoperite alte patru persoane, cetățeni irakieni, doi bărbați, un minor și o femeie, de asemenea solicitanți de azil în România.

În prezent, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeni străini.

Articolul precedentAu început sărbătorile pe rit vechi în Banat. Sârbii au aprins badnjak-ul
Articolul următorMitropolitul Banatului își serbează onomastica alături de sărmani