Pe lângă controalele pe care le face la diferite localuri din Timișoara, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor a început să îi verifice și pe comercianții și distribuitorii de jucării din Timiș.

Inspectorii au trecut deja prin magazine mari și depozite care se ocupă de distribuția jucăriilor și au descoperit mai multe nereguli. Multe dintre jucării aveau etichete în mai multe limbi, dar nu și în limba română, sau aveau elemente care ar putea pune în pericol sănătatea copiilor.

Nu au lipsit nici amenzile, care au fost usturatoare.

La acest capitol chiar la magazine mari sau lanțuri de magazine, s-au descoperit și s-au retras sute de jucării de la vânzare pentru faptul că prezentau pericol pentru copii. S-au aplicat sancțiuni de 26.000 de lei și s-au oprit de la comercializare. S-au descoperit inclusiv jucării găsite în sistemul RAPEX, un sistem în care figurează jucăriile periculoase la nivel european… De la simplul ursuleț de pluș ce poate părea inofensiv, am descoperit jucării de plus colorate cu substanțe ce contineau metale grele, ce poate fi extrem de dăunător pentru copilași pentru că e imposibil să nu le bage în gură. Aceste vospseluri cu metale grele sunt potențiali factori cancerigeni„, a declarat Sorin Susanu, seful ANPC Timiș.

Șeful ANPC Timiș spune că se va încerca oprirea jucăriilor periculoase care vin din export încă de la intrarea în țară.

Articolul precedentLa pas în drum spre vestul Europei, opriți la graniță în Timiș
Articolul următorASU Poli are derby la Arad, Ripensia primește penultima clasată