Tramvaiul Revoluţiei a pornit la drum prin Timişoara. Este vorba de un mijloc de transport în comun pus la dispoziţie de Societatea de Transport Public, care a fost transformat în operă de artă de către Alina Bohoru şi Mircea Popescu.

 

Tramvaiul a fost pictat timp de o săptămână de artiștii de la Memoriile Cetății, după care a fost trimis pe traseu, iar acum memoria evenimentelor petrecute acum 30 de ani, poate fi admiratăde călătorii orașului.

Tot în cadrul aceluiaşi proiect, în 23 de staţii de tramvai sunt amplasate benzi desenate create de Sorina Vazelina, pentru a oferi o amintire a evenimentelor din decembrie 1989. Pasagerii care aşteaptă câteva minute în staţie pot citi poveşti adevărate din timpul Revoluţiei de acum 30 de ani.

Proiectul Memoriile Cetății este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.”

Articolul precedentȘi-a încărcat sacii cu gunoi pe bicicletă și s-a dus să-i arunce în oraș. A fost filmat
Articolul următorCriminalul cu drujba a fost condamnat. Ce pedeapsă a primit