La sfârșitul acestei săptămâni, mai precis între 20 și 22 septembrie, va avea loc cea de-a XIX-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este găzduit de Muzeul Satului Bănățean.

Târgul este un eveniment cu continuitate, care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România, din diferite zone etnografice ale ţării. Anul acesta vor participa circa 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale ş,i nu în ultimul rând, gastronomie tradiţională.

“Târgul Meșterilor este un eveniment cu continuitate, care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reântâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din diferite zone etnografice ale ţării”, transmit reprezentanții Muzeului Satului Bănățean.

Anul acesta vor fi prezenți, între 20 și 22 septembrie, aproximativ 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumentemusicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Program:

Sâmbătă, 21 septembrie

10:00 – 11:00 – deschiderea festivă, iar evenimentul se va desfășura pâna la ora 20.00.

Duminică, 22 septembrie

10:00-20:00 – expoziție cu vânzare în incinta muzeului

13:00-14:00 – festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând din obiecte etnografice donate de meșterii populari participanți.

Sâmbătă și duminică atmosfera va fi animată de muzică populară pe scena Muzeului Satului Bănățean.

Articolul precedentO spălătorie auto din Timișoara comite greșeli pe bandă rulantă
Articolul următorDouă femei lovite în plin de mașină pe trecerea de pietoni la Timișoara