Potrivit unui comunicat de presă, Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat dosarul de finanțare depus de Municipiul Timișoara pentru realizarea acestor stații, cu scopul promovării “infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”.

Contractul de finanțare a fost deja semnat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, suma aprobată fiind de 2,9 milioane lei, cu TVA, care reprezintă 90% din valoarea cheltuielilor eligibile de 3,2 milioane lei, pe un termen de 12 luni.

Cele 16 stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi realizate în următoarele zone din Timișoara: B-dul I.C Brătianu; Calea Aradului -strada Cugir; Piaţa Iancu Huniade; Acad. Alex. Borza- str. Michelangelo; Strada Martin Luther; Strada Gheorghe Dima; B-dul Take Ionescu; Piaţa 700; B-dul Republicii; B-dul Revoluţiei din 1989; Splaiul Nicolae Titulescu; două stații pe B-dul Mihai Viteazul; Strada Plauţius Andronescu; Strada Aştrilor (Al. Martir Eugen Nagy) și B-dul 16 Decembrie 1989/Calea Şagului.

Articolul precedentPrimar din Timiș, disperat in cauza rampelor de gunoi ilegale
Articolul următorBărbat grav rănit, în județul Timiș, după ce buldoexcavatorul pe care lucra s-a răsturnat peste el