Timișorenii se pot bucura, de sâmbătă, de o plimbare pe Bega cu cele 7 vaporașe. Ambarcațiunile au fost relansate la apă și circulă pe vechiul traseu, de la stația Ardealul până la Uzina de Apă și retur.

De luni până vineri, în fiecare săptămână, vor cicula în regim de transport public, iar sâmbăta și duminica se vor bucura de ambarcațiuni cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Parcul Copiilor), în intervalul orar 10:00 – 18:00. În ceea ce privește transportul public, graficele de circulație vor putea fi găsite în stații și pe site-ul oficial al societății: www.stpt.ro.

În fiecare zi, navele care efectuează transportul pe Canalul Bega sunt dezinfectate, cu ajutorul dispozitivelor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Vaporaşele mai sunt dezinfectate de angajaţi ai STPT şi cu cloramină şi dezinfectanţi. Pe lângă obligativitatea purtării măştilor de protecţie şi a respectării distanţării fizice între călători, aceştia sunt rugaţi să se aşeze doar pe locurile marcate cu un semn vizibil de culoare verde, astfel încât să se păstreze distanța de minim 1,5 metri. Capacitatea maximă de încărcare pentru ambarcaţiuni va fi de 32 de locuri.

Tot din 6 martie, timiorenii pot folosi din nou mijloacele de ttransport alternative. Cele peste 400 de biciclete și 97 de trotinete sunt din nou în rasteluri, respectiv stații.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț Coronavirus, 6 martie: 4.064 de cazuri noi și 69 de decese
Articolul următorTimișoara și mai multe comune periurbane intră în carantină