Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în exclusivitate la „Legile Puterii” de la Realitatea Plus că România a ajuns într-o situație dramatică în valul 4 Covid din cauză că lupta medicilor pentru a preveni și combate pandemia a fost sabotată de un val de negaționism, împotriva căruia autoritățile n-au știut să ia cele mai bune măsuri.

„Cred că, de aproape 2 ani, colegii mei medici încearcă salvarea acestei națiuni, chiar dacă după aproape fiecare etapă de relaxări am avut parte de o zădărnicire a eforturilor noastre, iar în ultimele 2 valuri, cel puțin, am ajuns să tratăm ultima verigă a pandemiei, cea spitalicească. Practic, noi salvam în timp ce alții îndemnau la nesupunere, la necunoaștere.

Să ne amintim că anul trecut, la finalul primului val, am avut 3 săptămâni de relaxare fără nicio legislație și 5.000 de oameni au plecat acasă, îndemnați și chiar instigați de acele grupuri de negaționiști care le spuneau că virusul nu există, că masca nu ajută. Câți dintre acei oameni au plătit cu viața pentru că au crezut fără se se informeze, fără să ceară părerea medicilor?! Pentru că în tot acest timp ne-am confruntat nu numai cu această revoltă antivaccin, ci și antisistem medical”, a afirmat Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

VACCINAREA A REUȘIT UNDE MEDICII ȘI POLITICIENII AU MERS MÂNĂ ÎN MÂNĂ

Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătății a remarcat faptul că nu poate fi aruncată întreaga responsabilitate pentru situația dramatică în care a ajuns România în valul 4 doar în seama negaționiștilor.

„Dacă ne uităm în alte state unde vaccinarea a reușit, dacă ne uităm în Portugalia, cu o rată de vaccinare de 98%, vedem că atât clasa politică, cât și corpul medical, au mers mână în mână”, a afirmat Nelu Tătaru.

Articolul precedentCulisele statului paralel | Liberalii lui Cîțu, obligați să dea MESAJE elogioase – Ce trebuie să promoveze PNL despre vaccinare și CRIZA politică
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Bugetari de lux, topul „sinecuriștilor” de la stat