Au trecut 660 de zile de când Ucraina se confruntă cu invazia la scară largă, asta după ce liderul rus Vlaimir Putin a dat semnalul ca trupele sale să treacă în țara vecină, pe 24 februarie 2022.

UPDATE 10:20 – IGPF: Aproape 10.000 de ucraineni au intrat joi în ţară; în total – 173.600 de persoane au tranzitat frontiera

Aproape 10.000 de cetăţeni ucraineni au intrat, joi, în România, iar în total circa 173.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 54.200 de mijloace de transport au efectuat formalităţile de control, la punctele de frontieră din întreaga ţară.

„Pe sensul de intrare în România au fost 88.072 de persoane, dintre care 9.909 de cetăţeni ucraineni. Începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 24 octombrie, ora 24,00, au intrat în România 6.862.589 de cetăţeni ucraineni”, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

UPDATE 9:00 – Social-democraţii germani consideră că doar prin diplomaţie se va pune capăt războiului din Ucraina

Rolf Mützenich, liderul grupului social-democrat (SPD) din Bundestag, a îndemnat la mai multe eforturi diplomatice în ceea ce priveşte războiul din Ucraina şi a dat asigurării Kievului de continuarea sprijinului Germaniei, relatează dpa.

„Guvernul german ar trebui să ia o noua iniţiativă diplomatică în 2024 şi să poarte discuţii cu China şi cu ţările din Sudul Global într-o mai mare măsură decât înainte”, a afirmat Mützenich pentru ziarul Rheinische Post în declaraţii publicate vineri.

„India, Brazilia, Indonezia şi alte ţări ar putea avea cu siguranţă o influenţă asupra (preşedintelui rus) Vladimir Putin. Această influenţă trebuie folosită”, a mai spus Mützenich.

UPDATE 6:15 – Odată cu declanșarea invaziei din Ucraina de către Vladimir Putin, foarte multe țări din întreaga lume și-au scăzut nivelul relațiilor cu Rusia și în același timp au impus sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de luptă. Acum, un stat aliat al Kremlinului, Armenia, îi dă o nouă lovitură președintelui rus, trecând de partea Ucrainei, întărindu-și cooperarea cu Kievul, potrivit Ziare.com.

UPDATE 5:10 – Viktor Orban a declarat că Ungaria nu a votat demararea negocierilor cu Republica Moldova și Ucraina pentru aderarea la Uniunea Europeană. Premierul ungar consideră că decizia este una proastă.

UPDATE 4:20 – Uniunea Europeană a decis deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Maia Sandu spune că este ”o pagină nouă” în istoria Republicii Moldova, în timp ce Volodimir Zelenski a declarat că este o victorie pentru toată Europa.

Articolul precedentPrognoza meteo – Cum va fi vremea în weekend
Articolul următorȘanse slabe să avem zăpadă de Crăciun și Revelion. Cum va fi începutul de an – Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni