Managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, trage un nou semnal de alarmă privind creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Managerul spitalului timișorean a declarat la o televiziune că „la toamnă ne așteptăm la un tsunami. Valul 2 va fi o replică palidă a valului 1. Și dacă în septembrie – octombrie va începe și gripa și nu se va termina cu nebuniile acestea, cu antivacciniștii și restul, o să avem ca în Italia, același scenariu”.

Cristian Oancea spune că asistăm la o creștere exponențială a cazurilor de coronavirus și că cei care susțin că nu exstă COVID sau decese ar trebui să răspundă penal.

“În primul rând trebuie să ne ajutăm noi, să fim responsabili și cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească sub o formă sau alta. În al doilea rând, noi ne străduim să găsim resursa umană pentru că suntem foarte deficitari în toată țara la terapie intensivă”, mai spune Cristian Oancea.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara spune că am dat cu piciorul la tot ceea s-a realizat în luna martie.

“O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru medical[…]. Am avut o șansă în februarie – martie când am făcut față cu brio medical, acum nu mai putem face asta din cauza iresponsabilității. Riscăm să pierdem controlul medical în august”, mai spune Cristian Oancea.

Articolul precedentLUPTA PENTRU ROMÂNIA | Raed Arafat, scenariu NEGRU: ”Este posibil să ajungem la 1.000 de cazuri pe zi”
Articolul următorCazurile de coronavirus se înmulțesc în Timiș, va fi pus în folosință spitalul de campanie de pe stadionul CFR