Timișorenii vor retrăi vizual și sonor momentele Revoluției din decembrie 1989, prin intermediul unui spectacol de videomapping în Piața Victoriei.
Regizoarea Carmen Lidia Vidu propune pe data de 20 decembrie un spectacol de videomapping despre cei care au făcut Revoluția la Timișoara, pentru a-I onora să pe cei fără glorie, conform radiotimisoara.ro

Intitulat Mapping ’89, evenimentul va avea loc în Piața Victoriei din Timișoara, între orele 18.00 și 22.00, când se vor aprinde videoproiectoarele către Balconul Operei și urmează a fi proiectată povestea Revoluției din Timișoara.

Mapping ‘89 vorbește despre Revoluție, oraș, comunism, comunitate, istorie, prin elemente de videoproiecție arhitecturală, film grafic din bandă desenată, poezie, hărți cu traseul revoluționarilor și fotografii din perioada 15-25 decembrie 1989 realizate în Timișoara.

Mesaje video aparțin unor personalități precum Ana Blandiana, Victor Rebengiuc, Florin Călinescu și Amalia Enache.

Data de 20 decembrie a fost aleasă pentru că în urmă cu 33 de ani întreg orașul a ieșit în stradă, după ce marile întreprinderi s-au unit, iar din balconul Operei, Timișoara a fost declarat oraș liber de comunism.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAjutor din Timișoara pentru Ucraina: Generatoare de speranță
Articolul următorBobby Păunescu, interviu de excepție cu Mădălina Ghenea. Bat clopotele de nuntă – cel mai elegant cuplu din România. Cine va fi nașul celor doi