Marfa nu se expune la voia întâmplării, de asta s-au convins zeci de comericanți care s-au trezit amendați de poliția locală.

În ultimele trei luni polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au verificat modul în care se desfășoară activitățile de comerț pe raza orașului. Conform HCL 139/2011 referitoare la practicarea activităților de comerț stradal este nevoie de aprobări și avize. Pentru expunerea mărfurilor pe domeniul public trebuie avută aprobarea Primăriei și plătite taxele de rigoare.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au constatat un număr de 91 astfel de încălcări ale legislației, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni, unor comercianți care și-au expus pe domeniul public, în fața punctelor de lucru, produse precum legume și fructe, flori, băuturi răcoritoare, cauciuri de mașini, mobilier etc. Pentru a evita aplicarea de sancțiuni între 200 și 1500 lei, polițiștii locali recomandă intrarea în legalitate prin depunerea documentelor necesare pentru obținerea avizelor pentru desfășurarea activităților de comerț ambulant. „ se arată într-un comunicat al Poliției Locale Timișoara.

 

Articolul precedentImagini horror din bucătăria unei firme de catering din Timișoara. Asigura mâncare pentru un spital și mai multe grădinițe din oraș
Articolul următorCresc tarifele la Aquatim