Medicul, șeful secției de Medicină Internă la Spitalul Militar din Timișoara, este acuzat de luare de mită. Magistrații Tribunalului Timiș au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Medicul este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență. Conform anchetatorilor, el punea diagnostice false persoanelor care doreau să inte în pensie medicală. Chiar dacă acestea nu sufereau de vreo afecțiune, contra unor sume de bani, medicul în cauză le acorda concediu sau le întocmea actele necesare programării în comisia de specialitate pentru ieșirea la pensie pe caz de boală.

„În modalitatea expusă, până în prezent, au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condiţiilor legale sau au iniţiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani. În acelaşi context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Posiar Eugen Silviu, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro şi 2.000 lei”, conform anchetatorilor.

Articolul precedentTopul Firmelor din județul Timiș la cea de-a XXV-a ediție
Articolul următorCele mai spectaculoase mașini de epocă vin la Timișoara