Echipajele Serviciului de Ambulanță Timiș au încheiat pe primele locuri pentru a șaptea oară în opt ediții Competiția Națională a echipajelor Serviciilor de Ambulanță din România.

Serviciul de Ambulanță Timiș a participat cu două echipaje, și ambele au încheiat pe primele locuri în clasament.

În întrecerea rezervată ambulanțelor de tip C2, echipajul format din medicul Angelica Bura, asistentul Timotei Merticariu, ambulanțierul George Cobzariu și voluntarul Alin Draghia a obținut primul loc în competiție.

Cele mai mari provocări pentru mine au fost la traumatologie pentru că acolo a fost vorba de salvarea vieții unui copil. Si in viața de zi cu zi copilul e o provocare pentru noi, mai ales că e o particularitate aparte față de adult și pentru că e pe diferite categorii de vârstă și vine și provocare. Eu pe ambulanță mi-am făcut debutul. Nu cred că mi-ar fi plăcut munca de cabinet. Îmi place mereu provocarea, imi place incertitudinea de moment și să știi să faci față situației respective. Nu să ai timp de gândire, ci să ai o atitudine rapidă și în același timp corectă„, a declarat Angelica Bura, medic pe ambulanță de 23 de ani.

În concursul ambulanțelor de tip B2, echipajul format din asistentul medical Oana Rotko, ambulanțierul Gyorky Robert și voluntarul Vlad Marinescu a încheiat întrecerea pe locul 4.

Faptul ca nu ne-am situat pe podium a fost din cauza unor lucruri minore. La politrauma am avut de-a face cu o plaga care sângera, sângerare care, teoretic, punea în pericol viața pacientului. Dar, fiind concurs, rana respectivă nu a fost foarte bine simulată, plaga era bine ascunsă sub pantalon. În viața reală, lucrurile stau cu totul altfel, sunt vizibile. Important este că manevrele echipajului au salvat pacientul. Chiar am avut surpriza placută că șeful juriului de la trauma a apreciat foarte mult desfășurarea pe caz a echipajului nostru, și chiar să fie surprins că am lucrat cu echipajul B2 cazuistica pe care am întâlnit-o acolo. Cred că de-asta ne și situăm an de an pe podium, pentru că noi ne pregătim cu o cazuistica foarte vastă„, a declarat Liliana Dohotariu, antrenor coordonator al echipajului ambulanței B2.

Echipajele din Timiș au câștigat medalii la întrecerea națională pentru a șaptea oară în cele 8 ediții de până acum. La ediția la care nu s-au luat medalii, Serviciul de Ambulanță Timiș a fost gazdă și nu a avut permisiunea de a participa la concurs, conform regulamentului.

Practic din 8 ediții, în 7 am fost câștigători acolo sus, respectiv de 6 ori pe locul 1 și o dată pe locul 2, iar ca asistenți am fost de 2 ori pe locul 1 și de 2 ori pe locul 3. Și celelalte locuri obținute au fost tot în prima jumătate a clasamentului. Această performanță nu o să fie egalată degrabă de către vreun serviciu de ambulanță din țară„, a declarat șeful Serviciului de Ambulanță Timiș, Iancu Leonida.

Articolul precedentA omorât un om și a fugit ca un laș. Șofer prins la patru zile după un accident în Timiș
Articolul următorDupă multe peripeții, podețul de la Diniaș este gata