Miron Mitrea a vorbit la Culisele Puterii la Realitatea PLUS despre rocada guvernamentală care este anunțată în acest an în România. Deși consultantul politic e de părere că se va realiza această rocadă, el a identificat singurul motiv care ar putea totuși să ducă la ruperea coaliției.

„După părerea mea, în PNL și PSD nu există probleme cu rotativă. Există probleme privind anumite ministere, astea sunt chestiuni normale. Un protocol politic e valabil atâta vreme cât cele 2 componente politice sunt interesate. Există un singur aspect de care trebuie ținut seama: voință președintelui Iohannis care e ultima oară în care poate juca. El a spus că va alege soluția cea mai bună pentru România.

Suntem cu toții conștienți că atunci când PSD a intrat la guvernare, Klaus Iohannis a fost un actor foarte important. Sunt convins că cel care a avut idea coaliției a fost Klaus Iohannis. 

O înțelegere politică e valabilă atâta vreme cât e interesantă pentru partenerii care au semnat: asta înseamnă PNL, PSD, UDMR, minorități și Klaus Iohannis. 

Se pot întâmplă foarte multe lucruri, unele sunt vizibile, altele nu. Eu pot să vorbesc de cele vizibile. A trecut un an și jumătate, în politică trebuie să acceptăm că deciziile se iau pentru a rezolva lucrurile de moment. În momentul în care s-a format această colalitie, Iohannis avea de ales să între într-o suspendare, iar PNL avea de ales între a rămâne la guvernare sau alegeri anticipate.

Sunt convins că există în PNL destul de multe grupuri care nu sunt fericite cu partea de putere care le revine din această coaliție. 

Cred că singurul lucru care ar putea să ducă la ruperea coaliției ar fi dacă PNL nu ar preda funcția de prim ministru așa cum s-au înțeles.”, a declarat Miron Mitrea la Culisele Puterii.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorAnchetă explozivă Realitatea PLUS despre scandalul Bîstroe – Anca Alexandrescu, investigație amplă în Delta Dunării – Ce s-a descoperit