Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, le-a transmis un mesaj plin de învățături credincioșilor din vestul țării, în pastorala de Crăciun, așa cum ne-a obișnuit. Astfel, mitropolitul Banatului spune, pentru început, că ”după un an plin de încercări care au lăsat tristețe în inimile tuturor, iată, azi răsare Soarele dreptății peste neamul nostru”.

De asemenea, ÎPS Ioan Selejan amintește faptul că învățătura lui Hristos se adresează și astăzi ”tuturor oamenilor, indiferent de condiția lor socială și, fiind plină de harul iubirii Sale, rămâne vie pentru toate timpurile. Învățătura lui Hristos nu poate fi separată de prezența Sa vie în Biserică, prin Duhul Sfânt. Hristos n-a venit în lume ca un teoretician, ci învățătura Sa era împlinită prin fapte, prin exemplul Său, prin Persoana Sa plină de iubire și bunătate”.

Totodată, mitropolitul Banatului spune, în pastorala de Crăciun, că Iisus Hristos a venit pe această lume cu un scop, acela de a căuta ”comoara lui Dumnezeu aici, pe pământ: omul. (…) Fraților, cât de nemărginită este iubirea lui Dumnezeu! Iubirea s-a văzut la crearea lumii și a oamenilor, dar nemărginirea o vedem acum, când Își trimite Fiul în lume să o răscumpere. Omul căzuse în păcat, dar iată că Dumnezeu îi iubește și pe cei păcătoși. I-a iubit și înainte de venirea în lume a Fiului Său, dar și azi, după ce Hristos S-a înălțat la Cer. Fraților, să nu cădeți în deznădejde că Iisus Hristos ne-a părăsit. El este şi acum la cârma Corabiei, a Bisericii, pe care o conduce spre limanul cel liniștit al Împărăției lui Dumnezeu. Hristos l-a iubit și pe tâlharul care era cu El pe Golgota. Și pe tine te iubește, dar arată măcar și tu pocăința tâlharului”.

ÎPS Ioan Selejan le mai transmite credincioșilor și să nu creadă în cei care spun că nu acum s-a născut Iisus Hristos. ”Să mărturisim cu toată credința noastră, cu toată inima noastră, că Cel Născut azi în Peștera din Betleem, Întrupat din Fecioara Maria, este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu. Nu vă lăsați înșelați de cei care vă propovăduiesc ura și dezbinarea dintre frați, de cei care nu grăiesc în numele lui Hristos”.

De asemenea, mitropolitul Banatului i-a îndemnat pe credincioși să fie alături de mamele singure. ”Iubiți frați, Fecioara Maria împreună cu Dreptul Iosif s-au retras într-o peșteră din Betleem și de aici începe drumul lacrimilor. Lacrimile Maicii Domnului vor cădea pe drumul pe care vor fugi în Egipt. Și azi, multe mame își spală copiii în lacrimi; mame izgonite din familiile lor. Să fim și noi alături, în aceste timpuri grele, de mamele care nu au unde să se adăpostească sau nu au cu ce să-și hrănească pruncii”, spune ÎPS Ioan Selejan.

În final, mitropolitul Banatului le-a urat credincioșilor ”din inimă ca Sfintele Sărbători: Nașterea Domnului, Anul Nou 2021 și Botezul Domnului să le aveți cu sănătate, liniște deplină, mulțumire sufletească, bună sporire în toate faptele mântuirii”.

Articolul precedentAccident pe autostrada Vestului, din cauza unui șofer din Timiș
Articolul următorCine se poate vaccina împotriva COVID-19. Ce se întâmplă cu cei alergici la ambrozie