Modernizarea tramvaielor din Timișoara a ajuns în impas, după ce cererea de finantare depusa pentru recuperarea banilor pentru, „Servicii de reparatie generala cu reconstructie si modernizare a vagoanelor de tramvai GT4„a fost respinsa.

Finanțarea pentru modernizarea tramvaielor din Timișoara a fost respisă. Asta pentu că  termenul de finalizare al proiectului privind reconditionarea tramvaielor ar fi fost decalat pana la finele anului, dat fiind faptul ca nu au ajuns toate garniturile Armonia la Timisoara.

„De la ADR considera ca nu se pot finanta astfel de proiecte care au fost incepute si au avut termen de finalizare inainte de a se putea depune cereri. Noi, la intelegere cu firmele, am amanat termenul de finalizare, mai ales ca noi nu aveam resursele financiare sa platim asa de multe tramvaie in perioada respectiva. Aveam motive temeinice sa avem un termen de finalizare a proiectului ulterior termenului de depunere a cererii de finantare. Cei de la ADR spun ca nu este eligibil din motivul pe care l-am mentionat. Nu e nimic pe fond, doar ca timing-ul proiectului nostru, facut inainte de a sti de finantarea europeana, nu a fost potrivit.”,a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul Timisoarei spune ca va depune o contestație și va cere o nouă analiză Ministerului Dezvoltarii.

Articolul precedent12 ambulanțe noi pentru județul Timiș
Articolul următorIncendiu puternic într-o localitate de lângă Timișoara. Familie rămasă fără acoperiș în prag de sărbători