Nelu Tătaru a susținut declarații de la sediul Ministerului Educației. Acesta a vorbit despre ultimele evoluții ale coronavirusului în România, dar și despre ce se întâmplă în școlile din România. Tătaru a declarat că în acest moment nu se impune întoarcerea la Starea de Urgență.

Nelu Tătaru: „Astazi am discutat la Ministerul Educatiei cu inspectorii școlari județeni. Avem parteneriat cu profesorii si părinții în această perioadă de pandemie. Ziua elevului se conpune din transport spre școală, școală, drum înapoi spre casă, acasă și jocul în parc. (…) Acele focare sunt izolate și supravegheate în comunitate. (…) Noi trebuie să înțelegem: cei testați așteaptă în izolare la domiciliu. Fiecare din cei care au beneficiat de testare pe definiție de caz așteaptă rezultatul la domiciliu. (…) Dacă au fost să se testeze că au vrut sa testeze, nu pe definiție de caz, DSP-urile nu au aceste evidențe. (…) Dacă e contact direct, elevul rămâne acasă, în carantină. (…) Activitatea didactică este suspendată în clasă la un caz pozitiv, într-o școală la trei cazuri. Suntem pe un parcurs crescător, pe o creștere progresivă. Nu putem ajunge la platou, dacă nu respectăm regulile. (…) Pentru spitalele suport COVID avem 1050 paturi dotate. Sunt ocupate cam 55% dintre ele.”

Nelu Tătaru a fost întrebat și dacă această creștere importantă de cazuri ar putea să readucă introducerea stării de urgență:

„Starea de urgență, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creștere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creștere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate și, efectiv, și numărul de cazuri de la o zi altă”, a precizat Nelu Tătaru, într-o conferință de presă la Ministerul Educației.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedent2.343 de noi cazuri de coronavirus. Câte infectări sunt în fiecare județ
Articolul următorSchimbări de scenarii în școlile din Timiș