Incidenţa în oraş a ajuns la 6,58 la mie, iar Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se întrunească astăzi. Cel mai probabil, autorităţile vor introduce restricţiile de weekend. Alte şase comune din judeţ sunt deja în această situație, iar alte localităţi au restricții pe toată durata săptămânii.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis va actualiza anexele, iar, de marti, conform noilor reguli, orasul va trece, cel mai probabil, in scenariul de carantina de noapte in weekend, cand magazinele se vor inchide la orele 18.00, iar dupa orele 20.00 si pana la 5.00 dimineata vor putea iesi din case doar cei vaccinati ori cei cu motiv intemeiat avand asupra lor declaratia pe propria raspundere. Nu vor mai putea fi organizate nunți sau botezuri, dar nici concerte sau competiții sportive. Elevii însă vor merge fizic la scoala in aceasta saptamana, exceptie facand clasele unde s-au inregistrat deja cazuri de coronavirus. Vineri urmeaza sa fie actualizat scenariul pentru unitatile de invatamant din Timisoara.

Asta in timp ce in alte localitai din judet cursurile se desfasoara deja in online. Cea mai mare rată de infectare în Timiș – 9,77 / 1.000 de locuitori – este la Moravița, localitate situattă la granița cu Serbia. Aici sunt deja restricții de câteva zile. În Timiș sunt opt focare de Covid, din care două în creșe și grădinițe.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentFocare de coronavirus la Spitalul Județean și într- o grădiniță din Timișoara
Articolul următorProtest față de restricții, la Timișoara