Timișoara Saracens a pierdut cu 21-16 meciul cu CSM București, partidă restantă din etapa a 11-a a Superligii de rugby, după ce a avut și doi oameni în plus în teren, dar și un eseu anulat.

Prima repriză a duelului dintre finalistele din acest sezon ale Cupei României a fost una echilibrată, conform așteptărilor. Gazdele au deschis scorul dintr-o lovituiră de pedeapsă a lui Vlaicu, însă timișoreanul Samoa a egalat la scurt timp prin același procedeu. CSM-ul a revenit în atac, a profitat de neatențiile din defensiva campioanei, iar fostul timișorean Tangimana a culcat balonul în terenul de țintă al bănățenilor. Vlaicu a adus și punctele suplimentare și s-a făcut 10-3. Saracens a revenit în joc cu o lovitură de pedeapsă semnată de Luke Samoa, care a stabilit și scorul pauzei, 10-6.

La reluare Timișoara a început mai hotărâtă, a presat mai mult și a reușit să pună 7 puncte pe tabelă după un eseu de penalizare dictat de arbitrul Șerban după erori repetate ale rugby-știlor CSM-ului. În partea a doua a reprizei Popârlan a primit un cartonaș galben, după care bucureștenii au primit 2 lovituri de pedeapsă transformate de Vlaicu, și cu care au răsturnat rezultatul de pe tabelă. Formația din capitală a mai profitat o dată de erorile timișorene și Vaovasa a culcat balonul în terenul de țintă timișorean după o cursă de aproape 50 de metri. Timișoara a presat în continuare, iar Tătăruș a reușit un eseu, însă acesta a fost anulat de arbitrul Șerban, care a acordat însă o lovitură de pedeapsă timișorenilor. Samoa a transformat fără probleme și a stabilit scorul final, 21-16 în favoarea CSM-ului.

Odată cu acest eșec, Timișoara rămâne pe poziția a treia, cu 45 de puncte, la 3 lungimi de liderul CSM București, și la un punct de locul al doilea, care asigură semifinala acasă, și care în prezent e ocupat de Steaua.

În ultimele două runde din sezonul regulat al Superligii, Saracens va juca în deplasare, mai întâi cu Tomitanii Constanța, iar în ultima rundă cu Universitatea Cluj.

Articolul precedentCod roșu de inundații
Articolul următorApe revărsate în Banat. Imagini din zonele afectate