Trotuarele de pe multe artere din centrul Timișoarei au fost distruse cu ocazia modernizărilor rutiere din ultima perioada.

Mai mult decât atat, și unele firme de cablu s-au grăbit să îngroape firele în subteran, de frica amenințării lansate de primarul Nicolae Robu, care promitea să repete operațiunea Ghilotina. Prilej pentru alte săpături.

Problema s-a ivit după ce tot praful și pământul escavat cu ocazia acestor lucrări a început să se ridice în aer. Din cauza acestui fenomen, dar și a arderilor necontrolate de vegetație, zone întregi din Timișoara au fost învăluite într-o pâclă care le-a creat necazuri celor cu dificultăți de respirație.

Dacă , inițial, primarul anunța că repararea trotuarelor va fi o operațiune de durată, pentru că vrea să înlocuiască asfaltul cu dale mai potrivite ca aspect în zona istorică a orașului, acum se pare că a renunțat la idee. Pentru că pavarea cu dale mari ar fi durat prea mult: “Remediem ce s-a stricat cu asfalt, pentru ca acum, si ca aspect, dar mai ales functionalitate, este groaznic sa vezi ca in vecinatatea bordurilor este groapa si se mai intampla si in alta parti ale trotuarelor sa fie la fel. Se vor reface trotuarele cu o anumita carpeala, in acest moment. Nu se va reface tot, pentru ca nu merita aceasta cheltuiala acum. Sper ca anul acesta, dar daca nu, de indata ce ne permite vremea. Ar fi nedrept pentru pietoni sa lasam asa cum este acum. Facem aceste reparatii acum, dar o sa schimbam radical, deindata ce se va putea”, a spus primarul Nicolae Robu.

Articolul precedentCimitire luminate în Banat, după o tradiție veche și respectată
Articolul următorCaptură de canabis. Opt kilograme de droguri, găsite într-un autocar