Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. Timiș au efectuat șase percheziții, în județele Timiș și Arad, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice.

Marți, a fost surprins în flagrant un bărbat în timp ce ar fi primit bani rezultați din efectuarea unor tranzacții ilegale.

În dosar, sunt cercetate 5 persoane, cu vârste între 31 și 47 de ani, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Conform IGPR, începând din cursul anului 2019, cei cinci ar fi constituit o grupare infracțională având ca scop săvârșirea de infracțiuni informatice. Trei dintre aceștia, în vârstă de 31, 41 și 47 de ani, ar fi intrat în posesia datelor de identificare a mai multor carduri bancare provenite din Mexic și din unele state europene, pe care le-ar fi folosit în derularea de operațiuni financiare frauduloase, respectiv la achiziționarea unor bunuri de valoare, plătite cu cardurile clonate.

Articolul precedentFocar de coronavirus într-o cunoscută cofetărie din Timișoara
Articolul următorBilanț coronavirus 2 septembrie: 1.298 de cazuri noi, 40 de decese și 519 persoane internate la ATI