Situația se agravează în cazul infectărilor cu coronavirus în rândul angajaților celui mai mare procesator de carne de porc din vestul țării. De la opt angajați s-a ajuns la 93, iar acum sunt 117.

În aceste condiţii, compania a decis suspendarea activităţii.

“Decizia a fost luată voluntar și preventiv de către companie și vine ca urmare a implementării unui program de testare a personalului operațional pentru depistarea precoce a posibilelor infectări cu noul coronavirus. Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranța și sănătatea angajaților. Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă”, anunţă conducerea Smithfield.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei susțin că: „“COVID-19 este o boală respiratorie, și până acum NU există nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente, conform studiului publicat de Organizația mondială a sănătății (who.com) sau de Centrul european pentru prevenția și controlul bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en). Deși este un virus cu transmitere extrem de rapidă, ruta de infectare rămâne cea de la persoană la persoană”

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 28. Când coronavirusul apelează la influenceri
Articolul următorDegeaba cântăm “Deșteaptă-te române”, dacă rămânem tot proști făcuți grămadă…