Peste 6.000 de tineri au candidat, în actuala sesiune de admitere în ciclul de licenţă la facultăţi din cadrul Universităţii de Vest Timişoara (UVT), unde au fost disponibile peste 3.400 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi cu taxă.

Procesul de admitere din acest an la UVT a marcat şi o premieră în mediul academic românesc din ultimii ani, prin faptul că pentru toate programele de studii universitare de licenţă, concursul de admitere a presupus susţinerea şi promovarea unei probe de admitere. Toţi candidaţii care au optat pentru UVT au trecut printr-un proces de selecţie riguros, a cărui aplicare a permis departajarea candidaţilor într-o ierarhie a rezultatelor de testare, etapă în urma căreia câteva sute de candidaţi nu au reuşit să obţină condiţiile minimale necesare pentru a intra în clasamentele proceselor de admitere.

„UVT a demonstrat şi în acest că este nu doar cea mai dinamică universitate din România, ci şi cea mai curajoasă, asumându-şi riscul de a organiza probe de admitere pentru toate programele de studii pe care le ofertează. Curajul nostru a fost răsplătit de candidaţi, numărul mare de aplicanţi dovedindu-ne că aceştia au preferat să treacă printr-un proces de selecţie riguros, pentru a intra la o universitate de prestigiu. Ca întotdeauna, avem programe de studii care se remarcă printre preferinţele tinerilor, dar sunt convins că toate programele de studii universitare organizate de UVT sunt competitive şi pot asigura desăvârşirea profesională a studenţilor care le aleg. Îi aşteptăm şi în toamnă pe candidaţii care se vor orienta spre procesul de admitere de la UVT, pentru a ne întregi comunitatea, completând locurile care încă sunt disponibile pentru anumite specializări”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Cele mai căutate programe de studii universitare ale Universităţii de Vest din Timişoara de către candidaţi, în această sesiune de admitere, cu o concurenţă semnificativă, au fost cele de Informatică, Psihologie, Kinetoterapie şi motricitate specială, Media digitală, Drept, Informatică economică, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Biologie, Limbi moderne aplicate şi Design.

Începând cu jumătatea lunii august, platforma de admitere online a UVT va fi deschisă pentru a doua sesiune a procesului de admitere aferent anului universitar 2022-2023, iar candidaţii vor putea aplica pentru acele programe de studii unde încă mai există locuri disponibile.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentProfesorii încasează sume record din meditații. Un dascăl din vestul țării a obținut aproape 5.000 de euro într-o singură lună
Articolul următorDosarul REVOLUȚIEI, retrimis la judecată după 33 de ani! Iliescu și Voican Voiculescu, infracțiuni contra umanității