Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, consideră că PNL are prea mulți candidați la europarlamentare. El a postat pe Facebook un apel la vot secret.

“Nu mai puțin de 49 și-au depus candidatura! De la membri vechi, consacrați, inclusiv foști președinți, inclusiv primari cu multe mandate în spate -deci: cu apreciere și susținere în comunitățile lor, cu un bun nume inclusiv la nivel național, dobândit prin ce-au lăsat în urma lor-, la tineri valoroși, îndreptățiți și ei la o șansă de afirmare.

Este greu -eu cred că imposibil!- de luat o decizie la nivel de conducere de partid -oricine ar fi Președinte și din oricine ar fi constituite forurile naționale restrânse!-, care să nu creeze disensiuni interne, ci dimpotrivă, care să țină partidul mobilizat cu atât de puțin timp înainte de alegeri.” , a scris Nicoale Robu.

Soluția, consideră el, este democratizarea deciziei. Așa încât cere ca  lista celor 49 de aspiranți la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Județene ale partidului.  Poziția pe listă ar urma să fie  dată de numărul de voturi obținut de fiecare.

“Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esențial în orice alegeri -ei sunt TOȚI membri în CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanță, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în față o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credință ar fi ea făcută!” a mai scris primarul Timișoarei pe Facebook.

Articolul precedent1 Februarie, ziua în care dacă nu este zăpadă vor veni ninsorile
Articolul următorVânătoare VIP în Banat. Invitații lui Ion Țiriac au sosit ca să împuște mistreți