Poliţiştii timişeni au acţionat pe raza intregului judeţ în scopul combaterii şi încălcării normelor rutiere. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 80.000 lei.

În data de 26 – 27 iulie a.c., polițiștii judeţului Timiş au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, în data de 26/27 iulie a.c., pe drumurile publice din județul Timiș, au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică și rutieră.

Efectivele au acţionat pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Au fost legitimate peste 1000 de persoane şi verificate peste 800 de autovehicule, fiind reținute un număr de 23 de permise de conducere.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 328 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind pentru nerespectarea normelor rutiere, iar altele 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 104570 de lei.

Totodată în urma activităților desfășurate au fost depistate 16 infracțiuni flagrante.

Articolul precedentÎn Timișoara continuă spectacolele de ziua județului Timiș. Programul pentru sâmbătă și duminică
Articolul următorTransport cu taximetrul, gratuit pentru persoanele cu handicap