Nisip fin ca în Bulgaria, curățenie ca în Grecia și peisaje ca în Madeira! Nu trebuie să zburăm ore în șir cu avionul ca să le găsim, ci doar să facem o plimbare până pe litoralul românesc. Ultimii ani au însemnat, de fapt, începutul unei noi ere la malul mării. Jurnaliștii Realitatea PLUS au vizitat patru stațiuni și au stat de vorbă cu hotelierii și antreprenorii de pe litoral. Au aflat că, fără prea mult efort, pe litoralul românesc există oferte care să satisfacă dorințele fiecăruia.

Nisipul fin, cu cheltuială se ține! Ca experiența de vacanță de pe plajele de la noi să poată concura cu cea de pe litoralul bulgăresc sau de pe insulele grecești, hotelierii trebuie să pună umărul la treabă. În Jupiter, spre exemplu, administratorii unei unități de cazare au cumpărat chiar un utilaj special pentru curățarea plajei private din dreptul hotelului.

”Vorbim de în jur de 8000 de metri pătrați, avem o plajă dotată cu șezlonguri, umbrele, un loc de joacă pentru copii, am achiziționat inclusiv un utilaj pentru curățarea plajei.” a declarat Francesca Constantinescu, manager hotel.

Totuși, o plajă ca-n străinătate nu se poate menține fără ajutorul turiștilor.

”Am dotat plaja cu coșuri de gunoi astfel încât întreținerea acesteia să fie mai facilă și pentru oaspeții care doresc să mai arunce câte un ambalaj.” a mai spus managerul hotelului.

Nu doar hotelierii se îngrijesc de plajele lor. În Neptun, un restaurant a amenajat o plajă de nu mai puțin de 5000 de metri pătrați. 270 de turiști pot sta simultan pe șezlonguri. Copiii au și ei locul de joacă asigurat. Iar afaceriștii din zonă au trecut prin toate hopurile legale necesare.

”Autorizație de la ministerul turismului, de la apele române, cu care avem un parteneriat aici. În fiecare seară este curățată, de personalul nostru. Cea mai frumoasă zonă pentru familie, pentru copii.” ne-a declarat Constantin Neagu, bucătar.

Iar după o dimineață la plajă și câteva ore petrecute în apă, drumul de la șezlong la masă este de doar câțiva metri.

”Foarte multe fructe de mare, bucătărie internațională, bucătărie grecească, bucătărie italienească, bucătărie românească. Am făcut așa o bucătărie vie.” a completat Constantin Neagu.

Nu doar nisipul sau mâncărurile îi duc pe turiști cu gândul la paradisul pe care erau obișnuiți să îl vadă doar în afară. Cei care vor liniște și o golfuri care seamănă cu cele din Marea Mediterană își pot petrece vacanța pe plajele din Cap Aurora.

Silvia Bratu, manager: ”Toate plajele din Cap Aurora sunt formate din mici golfulețe unde apa este foarte mică, este ideal pentru familiile cu copii mici, unde nu există riscul de înec. Avem un beach bar unde turiștii noștri pot să servească diferite băuturi, bere, sucuri, frappe.”

Tot pe relaxare, cu o băutură în mână, mizează și hotelierii din Olimp. Acolo unde, după ce au făcut turul stațiunilor de pe litoral, jurnaliștii Realitatea PLUS, Cristiana Chițu și Delia Olaru, au poposit într-un beach bar. N-au stat degeaba, ci au învățat să facă un cocktail.

Articolul precedentCutremur de magnitudine importantă, miercuri dimineață, în România. Anunțul INFP
Articolul următorAlertă maximă la graniță, după atacurile rușilor – Românii de la Dunăre spun că „nu se simt în siguranță”