Polițiștii locali au fost prezenți astăzi la Școala Generală Nicolaus Lenau de pe str. Gh. Lazăr și de pe str. Iosif Nemoianu, unde au continuat întâlnirile cu elevii cărora le-au explicat diverse situații legate de modul în care trebuie să se comporte în incinta și în exteriorul unităților de învățământ, să respecte legislația privind protecția mediului, să nu arunce deșeuri pe domeniul public, să respecte regulile de circulație, atât în calitate de pietoni cât și de bicicliști, să aibă grijă de bunurile proprii, să evite conflictele, violențele, să folosească un limbaj civilizat în raport cu colegii și cadrele didactice.

Mai mult, în cadrul acestor ședințe de instruire au fost împărțite pliante informative elevilor, care au rolul de a preveni cele discutate cu ei, dar și pe linie de prevenire a consumului de substanțe interzise, fenomen tot mai frecvent întâlnit în rândul tinerilor. Pliantele fac parte din cele 10.000 de flyere realizate de Poliția Locală Timișoara împreună cu Autoritatea Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Polițiștii locali au reluat de la începutul acestui an școlar ședințele de instruire desfășurate la cele nouă unități de învățământ, din 12 locații repartizate Poliției Locale, stabilite la nivel local, în acord cu forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Județean Școlar Timiș, respectiv Liceul Teoretic Nikolaus Lenau – Str. Gh. Lazăr nr. 2, Școala Generală Nikolaus Lenau – Str. Ghe.Lazăr nr. 20, Școala Generală Nikolaus Lenau – Piața Unirii nr.7 si Școala Generală – Str.Iosif Nemoianu nr.5, Școala Generală nr. 4 – Str. J. Verne nr. 34, Școala Generală Rudolf Walther, Liceul Jean Louis Calderon – Str.Pestalozzi, Școala Generală nr. 1 – Str. Comănesti nr.3, Liceul Shakespeare – Școala Generală – Str. Moise Nicoara nr.17, Grupul Școlar Dimitrie Leonida, Scoala Generală nr. 11 – Str. Tacit nr.23 si Scoala Generala nr.11 – Str. Razboieni nr.2.

Polițiștii locali le explică de fiecare dată elevilor cum să se ferească de tentațiile consumului de substanțe interzise, dar și cum să evite să se transforme în victime ale furturilor, tâlhăriilor, loviri și alte violențe, dar sunt dezbătute și alte probleme legate de protecția mediului și păstrarea curățeniei, circulație rutieră etc, în funcție evident de necesitățile semnalate de cadrele didactice și de vârsta elevilor.

Articolul precedentIncendiu cu repetiție pe o stradă din centrul Timișoarei
Articolul următorAvertisment de la pompieri! Ce pericole apar în această perioadă