Decesul cu numărul 20 de pe lista neagră a victimelor coronavirusului este un bărbat de 49 de ani, din județul Timiș. Ministerul Sănătății a deschis o anchetă, pentru că circumstanțele care au dus la moartea acestuia par ciudate.

Bărbatul, care a declarat pe propria răspundere că nu a călătorit în zone de risc din afara țării și nici nu a fost în contact cu persoane care veneau de acolo s-a prezentat, în data de 20 martie, la Spitalul Județean, la Unitatea de Primiri Urgențe. A fost diagnosticat cu pneumonie acută dar, pentru că nu se mai internau decât urgențele, a primit tratament pe care să-l facă la domiciliu. A doua zi este consultat și de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase, care confirmă diagnosticul de pneumonie, pacientul nefiind internat din aceleași motive: nu se încadra în tipologia de caz pentru testarea și internarea din cazua suspiciunii de coronavirus. Abia în 24 martie, pentru că se simțea tot mai rău, omul cheamă Salvarea, și i se recolteaza proba de extrudat faringian pentru COVID. În așteptarea rezultatului, rămâne acasă. Moare în 26 martie, zi în care se confirmă faptul că suferea de coronavirus. El era bolnav de poliartrită reumatoidă și avea hipertensiune. Ministerul Sănătății face verificări pentru a clairfica cele întâmplate.

Pe de altă parte, în comuna de unde provenea bolnavul, oamenii vorbesc despre alte date. După ce de la spital i s-a prescris tratamentul pentru pneumonie, pacientul a mers la un medic de familie, care să-i facă injecțiile. După o primă injecție, lucrurile s-au complicat. Medicul în cauză nu era obligat să-i administreze tratamenul, bărbatul nefiind asigurat medical. Mai mult decât atât, se află că, de fapt, ar fi avut contact cu membrii ai familiei, sosiți din străinătate. După ce s-a descoperit că el avea coronavirus, de la DSP se primește informația că ar fi fost pe lista celor izolați la domiciliu. Pe lista primită de medicii din comună de la primărie el nu apare însă. Acum, medicul care i-a administrat tratamentul este și el izolat la domiciliu, fiind primul astfel de caz din județul Timiș.

Articolul precedentEmisiunea „Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat
Articolul următorTrafic restricționate la ieșiri de pe Autostrada Vestului, din cauza convoaielor cu repatriați