Au mai rămas două zile până la deschiderea Târgului de Crăciun de la Timișoara, iar în centrul orașului a fost deja instalat bradul.

Bradul de Crăciun a fost amplasat pe platoul din fața Operei din Timișoara cu ajutorul unei macarale, iar în acest an a fost adus din Italia, deoarece ofertele din județele învecinate nu au fost pe placul Primăriei. Bradul urmează să fie împodobit de angajații Societății de Transport Public Timișoara și este pus lângă cupola de luminițe din centrul orașului.

Pe platoul din fața Operei a fost montată deja perdeaua de luminițe, iar căsuțele în care vor fi vândute produse tradiționale și de sezon au fost amplasate de o parte și de alta a pieței până spre platoul din zona Catedralei Mitropolitane. În parcarea de la Modex au fost amplasate căsuțele la care se va vinde mâncarea gătită.

Târgul de Crăciun se va desfășura și în Piața Libertății, unde de asemenea au fost amplasate câteva căsuțe la care se vor comercializa produse de artizanat, dar și un atelier creativ. Tot în Piața Libertății urmează însă fie amenajat și patinoarul.

Târgul de Crăciun se va deschide în 1 Decembrie, în jurul orei 19.30, când se vor aprinde luminițele de sărbători. De la ora 20 sunt programate concertele de deschidere, iar pe scenă vor urca Ștefan Bănică jr., Bosquito și Alexandra Stan. Aproape de miezul nopții va avea loc și un spectaculos foc de artificii.

Articolul precedentFosta redacție a ziarului Timișoara, în flăcări
Articolul următorExpoziție de portrete la Catedrala Mitropolitană