Autoritatea Electorală Permanentă a admis că procedurile au fost mai complexe şi au consumat mult timp în urma comasării alegerilor.

Procesul electoral a fost suspendat în 22 de judeţe, în premieră de când se organizează alegeri în România după Revoluție. Buletinele de vot au fost puse sub paza jandarmilor.

Autoritatea Electorală Permanentă a admis că procedurile au fost mai complexe şi au consumat mult timp, din cauza comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Președinții birourilor electorale, ore la rând, în caniculă

Luni, 10 iunie, după ziua alegerilor locale și europarlamentare, au fost cozi în toată ţara la birourile electorale judeţene sau la cele din sectoarele Capitalei. Transportul şi depunerea buletinlor de vot au fost supendate după ce preşedinţii birourilor electorale au stat ore la rând la coadă, în caniculă, potrivit Radio România Actualități.

De exemplu, în Ilfov, procesul electoral urmează să fie reluat în scurt timp şi de această dată. Pentru fiecare secţie de votare din cele 290 din judeţ a fost stabit un interval orar.

Pe parcursul zilei de luni, doar un număr mic dintre preşedinţii secţiilor au reuşit să depună buletinele de vot şi procesele verbale pentru alegerile europarlamentare.

Articolul precedentAtleta Stella Rutto, al 91-lea sportiv care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris
Articolul următorCod galben de grindină și vijelii de marți, în jumătate de țară