După ce de curățenia străzilor din Timișoara se ocupă, partial, Horticultura, gunoaiele s-au tot adunat iar Primăria a primit o amendă.

Amenda pentru Primăria Timișoara vine din partea Gărzii de mediu și se ridică la 50.000 de lei. În urma avalanșei de plângeri primate de la timișorenii nemulțmiți de modul în care se face curățenie în oral, o comisie formată din inspector de la Garda de Mediu și DSP a început verificările în teren.

La ordinul Prefecturii Timis s-a constituit o echipa mixta pentru verificarea salubrizarii pe domeniul public in Timisoara. Primaria Timisoara are contract cu Horticultura pentru aceasta. S-a aplicat o amenda de 50.000 de lei, conform legii mediului. Serviciul de salubrizare trebuia recontractat din nou pentru ca se stia ca expira contractul. In 4 august trebuia sa expire si termenul se cunostea foarte bine. Am constatat ca Primaria Timisoara abia in 29 mai a lansat procedura de achizitie a serviciului in conditiile in care legea spune ca cu 6 luni inainte trebuia facuta licitatia. Termenul acesta a condus la o situatie in care suntem fara un serviciu de salubritate. „,  a declarant Lavinia Alina Caluseriu, comisar-sef al Garzii de Mediu Timis.

Până în 4 februarie Primăria are termen să adune gunoaiele de pe străzi. Răspunsul primarului Nicolae Robu a venit pe Facebook.

Tot ce înseamnă gunoi menajer -altfel spus: gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară și toamnă- NU MAI ARE LEGĂTURĂ CU PRIMĂRIA!

Primăria este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coșurile de pe domeniul public -trotuare, piețe, stații STPT, parcuri- și de măturatul și spălatul străzilor! Suntem conștienți că și la acest capitol mai e mult până să ne putem declara mulțumiți, dar nu e drept să ni se punăîn cârcă ceea ce nu e al nostru!„, a scris el.

Articolul precedentAccident grav de circulație, femeie lovită pe trecerea de pietoni
Articolul următorCe schimbări aduce Mersul Trenurilor pentru timișeni