Direcția Județeană pentru Cultură Timiș nu va da aviz primăriei pentru asfaltarea străzilor pietruite din zona istorică a cartierului Elisabetin din Timișoara.

Șeful instituției, Sorin Predescu, spune că acestea fac parte din patrimoniul orașului și că cea mai bună soluție ar fi refacerea străzilor tot cu piatră cubică.

„Sigur că e mai simplu să asfaltezi aceste străzi. Unele dintre ele, în timp, au fost distruse sau s-a asfaltat peste piatra de pavaj, dar cred că o intervenție civilizată ar însemna reprietruirea acestor străzi cu refacerea zonei de suport a acestor pietre de pavaj. Din punctul nostru de vedere, ceea ce se află în zona de protecție în care noi putem să ne exprimăm opinia este că nu vom da avize pentru asfaltarea acelor străzi ci doar pentru repietruirea acelor străzi”, a declarat Sorin Predescu la Radio Timişoara.

Vă reamintim, administrația locală intenționează asfaltarea ultimelor 14 străzi pavate cu piatră cubică din oraş. Asociaţia Salvaţi Patromoniul Timişoarei i-a intentat un proces, pentru stoparea intervenției, însă instanţa a dat dreptate muncipalităţii, care are nevoie acum de avizul Direcția de Cultură și Patrimoniu.

Articolul precedentControale în trenuri, triaje și centrele de colectare a fierului vechi
Articolul următorInvitație la o întrecere cu telescaunul în Parâng