Eșecul referendumului din 6 și 7 octombrie a stârnit tot felul de reacții din partea personalităților politice.

Printre cei care au reacționat a fost și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cel care și-a făcut un obicei din a-și exprima părerile și pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Edilul afirma că acest referendum nu trebuia organizat acum, nefiind o problemă stringentă a României, însă îi critică și pe cei care după finalul consultării populare și-au schimbat poziția.

Iată mai jos postarea integrală a primarului in legătura cu referendumul pentru definirea familiei.

„CÂT DE PENIBILI SUNT CEI CE VĂZÂND FIASCOUL REFERENDUMULUI ÎȘI SCHIMBĂ ACUM POZIȚIA!

Poziția mea a fost și este următoarea:
1. Nu era cazul să se organizeze acest referendum pt că nu era niciun pericol iminent de schimbare a legislației care statuează că, în România, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie.
2. Dacă, totuși, Puterea Psd+Alde l-a organizat, eu consider că ar fi fost bine ca el să întrunească cvorumul de validare, fără cvorum, toate cheltuielile cu el fiind în zadar. Si suntem prea săraci să ne cheltuim banii în zadar (încă o dată o spun: cel mai bine ar fi fost să nu se organizeze acest referendum!).
3. Vina pt nerealizarea cvorumului o poartă exclusiv Puterea Psd+Alde. Totul a fost făcut în pripă, fără o precampanie de informare a cetățenilor și foarte mulți dintre aceștia nici n-au știut ce se votează, de fapt. Pe acest fond, au prins campaniile de dezinformare, de intoxicare, chiar, că s-ar vota cu totul altceva decât s-a votat. Dar eu întreb: nu ar fi fost, oare, mai înțelept, ca înaintea luării deciziei de organizare a referendumului, să se facă un sondaj pt a se afla dacă poporul român îl vrea sau nu? Eu zic că ar fi rezultat, categoric, că nu!
4. Eu am anunțat că voi merge la referendum, din rațiunea expusă la punctul 2 și am făcut cunoscut inclusiv cum voi vota și motivarea: DA, pt că acesta este crezul meu! Și îmi mențin acest crez și o spun răspicat: este dreptul meu la el, la fel cum este dreptul altor semeni -LGBT-iști sau nu- la crezul lor diferit de sl meu. Eu simt nevoia ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, să nu fie nevoie să fiu întrebat: cu o femeie sau cu un bărbat. Nu-mi convine ca termenii familie și căsătorie să-și schimbe înțelesurile, dar n-am nimic împotrivă ca LGBT-iștii să-și promoveze termeni corespondenți în înțelesul pe care-l vor ei. Nu mă îndoiesc că au suficientă imaginație pt asta!
5. Am mai anunțat și că îi respect nediscriminatoriu pe cei ca mine și pe cei altfel -LGBT-iștii-, că trebuie să fim toleranți unii cu alții, că nu trebuie să uităm că geniile, criminalii, oamenii simpli etc. au fost, sunt și vor fi unii heterosexuali, alții homosexuali, nu asta ducându-i într-o categorie sau alta.
6. Închei cu întrebarea: câți români ar fi prezenți la un referendum pt extinderea sensului termenilor căsătorie și familie de la cel din legile actuale la unul care să admită și uniunea homosexuală? Ar fi 80% (adică: 100% – 20%), cum, după prezența de 20% de astăzi, încearcă unii să insinueze?! Să fim serioși! Ar fi mult-mult mai puțini ca astăzi!”, a notat Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentHoți prinși de polițiști după ce au spart mai multe mașini
Articolul următorIncendiu puternic la o hală veche