Fosta campioană a României la rugby a început deja mutările pentru sezonul care urmează și deja a parafat trei transferuri.

Prima mutare importantă din această vară vine de la marea rivală din ultimii ani, Știința Baia Mare. Bidzina Shamkaradze, rugbyst care în acest sezon a câștigat titlul național cu maramureșenii, și care în trecut a mai evoluat în tricoul lui Saracens va reveni la Timișoara. .Georgianul este dublu campion național cu băimărenii, în 2014 și 2019, și a câștigat Cupa Regelui de două ori consecutiv, în 2016 și 2017. „Bidi” revine la Timișoara după 5 ani.

Al doilea transfer reușit de clubul timișorean este cel al lui… Eugen Căpățână. Căpitanul formațiti timișorene a semnat de fapt o prelungire a contractului până în 2022. Căpățână este singurul jucător din lotul timișorean care are în palmares toate trofeele cucerite de bănățeni în ultimii 10 ani, chiar și Cupa Europei Centrale din 2009. În sezonul recent încheiat, căpitanul Timișoarei a reușit să înscrie două eseuri, ambele în Superligă, și amândouă în fața lui Dinamo, în partidele din sezonul regular. Căpățână a primit și un galben în campionat, în meciul din tur cu CSM București.

Cred că sunt unul dintre cei norocoși, pentru că am avut și am în continuare posibilitatea de a juca atâția ani pentru același club, același oraș, aceeași familie. Sunt convins că în noul sezon vom reuși să ne regrupăm și să readucem trofeele în vitrina clubului. Mulțumim mult suporterilor care au fost alături de noi, atât în momentele de glorie, cât și în cele mai puțin favorabile. Povestea noastră continuă!, a spus Eugen Căpățână.

 

Căpățână nu este singurul jucător ce va rămâne în tricoul sarazinilor. Vasile Rus, un alt rugbyst care a purtat banderola de căpitan pe braț a semnat și el prelungirea contractulu, însă numai până în 2020. În sezonul recent încheiat, Rus a reușt două eseuri pentru formația timișoreană, unul împotriva Universității Cluj în campionat, iar altul în semifinala pierdută în Cupa României cu Steaua. De asemenea, jucătorul în vârstă de 35 de ani a primit și 2 cartonașe galbene în Superligă, în meciurile cu Știința Baia Mare și Steaua, ambele încasate de la Vlad Iordăchescu, dar și în semifinala din Cupa României, jucată tot împotriva Stelei.

Mulțumesc staff-ului tehnic și persoanelor din managementul clubului pentru încrederea acordată de-a lungul timpului și pentru ocazia de a rămâne la Timişoara pentru al zecelea sezon. Sunt determinat să pun umărul la revigorarea echipei, atât în teren, ori de câte ori este nevoie, cât și împărtășind din experiența mea tinerilor ce ne vor lua locul, pentru ca acest club și această echipă să continue să scrie istorie pentru orașul pe care îl reprezentăm„, a declarat Vasile Rus.

Formatia timișoreană a și pierdut un jucător, însă plecarea acestuia era anunțată încă din luna decembrie a anului trecut. Mesake Doge, pentru că despre el este vorba s-a înțeles cu francezii de la Brive, pentru care va evolua până în 2021. Mesake Doge a jucat două sezoane pentru Timișoara Saracens și a reușit cinci eseuri pentru formația pregătită de Sosene Anesi, reușind să înscrie în toate competițiile în care a jucat. Două dintre eseuri au venit în Superliga CEC Bank, cu Steaua în sezonul 2017-2018, și cu Gloria Buzău în cel recent încheiat. În cupa Regelui fijianul are un eseu marcat în duelul cu Gloria Buzău din sezonul 2018-2019, În Cupa României are un eseu în același sezon, dar a punctat și în Challenge Cup. Doge a reușit singura sa încercare europeană în faza grupelor din acest sezon, în fața francezilor de la Clermont. În meciurile jucate la Timișoara, Mesake Doge a încasat și un cartonaș galben, în finala Cupei României din acest sezon, pierdută de bănățeni cu 24-14 în fața lui CSM București.

Sursa foto: druckeria.ro, Timisoara Saracens

Articolul precedentInundații în Timiș. Localități sub amenințarea apelor. Foto!
Articolul următorParteneriat între Timișoara și Novi Sad, Capitalele Europene ale Culturii din 2021