Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, la un post TV, că se va face recalcularea pensiilor într-un an și jumătate. Aceasta a precizat că reclalcularea va fi făcută după o nouă lege a pensiilor.

„Pensiile aș vrea să le scoatem din sfera politică. Majorarea de 40 la sută nu a fost pregătită și dorită la modul real. România nu și-ar putea permite acest efort bugetar.

Era necesară o etapă de pregătire. Etapa aceasta a fost angajată prin lege în iunie 2019, când era PSD la guvernare, și nu s-a făcut nimic. Recalcularea pensiilor nu s-a întâmplat. Subiectul a fost reluat în perioada campaniilor electorale.

Anul acesta planul este următorul: începem procesul de reclaculare a pensiilor. Pe o nouă lege a pensiilor, pentru care voi da un ordin zilele următoare, sper ca într-un an și jumătate să rezolvăm să facem acest lucru. Vorbim de aproape 5 milioane de dosare de pensii. Îmi trebuie 1.000 de persoane care să lucreze în casele de pensii pentru perioadă determinată”, a declarat Raluca Turcan.

Sursa: realitatea.net

Articolul precedentMarți, ora 18:00 – Primele privatizări de după 1989. Milionarii și politicienii care au ruinat țara, la Culisele Statului Paralel
Articolul următorVreme închisă cu ninsori locale în Banat și Crișana