În fiecare cartier din Timișoara se găsesc grămezi de gunoi care nu au fost însă ridicate. Și de parcă acestea nu ar fi fost de ajuns, pe străzi și prin parcuri încă sunt multe crengi de copaci rupte din cauza ninsorii de la jumătatea lunii trecute.

Angajații Primăriei Timișoara au intervenit în unele zone ale orașului pentru strângerea și ridicarea crengilor căzute, însă responsabilitatea pentru adunarea acestora nu revine municipalității. Cel puțin așa susține primarul Nicolae Robu.

Și problema resturilor vegetale este pe cale să fie rezolvată. Până acum la ridicarea resturilor vegetale am intervenit cu operatorii noștri de întreținere a spațiilor verzi, dar și asta cred că vor intra în atribuțiile ADID până la urmă, pentru ca ele sunt la limită. Probabil că soluția va fi un act adițional la contract, nu știu exact care este soluția, dar trebuie să o găsim. Trebuie să facem ca orașul să fie curat. Prin aceste dificultăți au trecut toate orașele când s-a făcut trecerea la noul sistem… Noi punem umărul pentru ca vrem un oraș curat, și vă garantez că vom fi un oraș exemplu și la acest capitol, numai că asta va lua timp„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a amintit și de pagina de Facebook Sesizari Insalubritate pe care a creat-o în concediu și pe care timișorenii au fost invitați să posteze fotografii cu rampe de gunoi descoperite pe străzile din oraș. Primarul Nicolae Robu spune că pagina a fost extrem de utilă, iar în urma sesizărilor multe dintre mormanele de gunoi au fost ridicate.

Articolul precedent„Frau Ildikó” a ieșit de pe scenă. O actriță îndrăgită și director al Teatrului German a plecat dintre noi
Articolul următorDoi tineri au fost răniți în urma unui accident în Timiș